Ter kokusu hangi hastalıkların belirtisi? Ter kokusunu ne önler?

Ter kokusu her insanın başına gelebilecek bir durumdur. Peki ter kokusu neden olur, nasıl giderilir, ter kokusunu ne önler, ter kokusu hangi hastalıkların belirtisi? Ter kokusu hangi vitamin eksikliği, ter kokusu için hangi doktora gidilir?

Bu yazımızda başımızın belası olan olan ter kokusu konusunda sizlere tüm detayları verdik! İşte detaylar…

Ter kokusu hangi hastalıkların belirtisi?

Vücudun dışkı kokusuna benzer bir koku ile kokmasının nedeni bağırsak tıkanıklığı olabilir. Bağırsak tıkanıklığı oldukça tehlikeli bir tıbbi durumdur ve kokuya neden olur.

Eğer ter kokunuz acı bir kokuya sahipse hemen bir doktora gitmeniz gerekebilir, çünkü acı ter kokusu karaciğerinizle ilgili bir sorun yaşadığınızın işareti olabilir.

Çok fazla terleme durumu varsa nörolojik kaynaklı olabilir. Normal hava şartlarında ve herhangi bir stres olmadan aşırı terleme var ise hemen bir doktora görünmenizde fayda vardır. İnsan vücudunun ana ter bölgeleri koltuk altı, kasık bölgesi ve ayaklardır.

Ter kokusu neden olur?

Ter kokusu hangi hastalıkların belirtisi, Ter kokusunu ne önler, Ter kokusu neden olur, ter kokusu nasıl giderilir, Ter kokusu için hangi doktora gidilir, ter kokusu önleyici, ter kokusu neden değişir, ter kokusu hangi vitamin eksikliği, ter kokusu önleyici krem, ter, terlemek, ter kokusu,
Ter Kokusu Nedenleri

Vücut kokusuna bakterilerin teri parçalaması neden olur ve büyük ölçüde apokrin bezleriyle bağlantılıdır. Çoğu vücut kokusu bunlardan gelir.

Bu bezler göğüslerde, genital bölgede, göz kapaklarında, koltuk altlarında ve kulakta bulunur. Göğüslerde anne sütüne yağ damlacıkları salgılarlar. Kulakta kulak kiri oluşumuna yardımcı olurlar. Derideki ve göz kapaklarındaki apokrin bezleri ter bezleridir.

Derideki apokrin bezlerin çoğu kasıkta, koltuk altlarında ve meme uçlarının çevresinde bulunur. Deride genellikle bir kokuları vardır. Koku bezleridir.

Apokrin bezleri esas olarak vücut kokusundan sorumludur, çünkü ürettikleri ter protein bakımından yüksektir ve bakteriler kolayca parçalanabilir.

Ter kokusunu ne önler? Ter kokusu nasıl giderilir?

  • Koltuk altlarını temiz tutun: Antibakteriyel sabun kullanarak düzenli olarak yıkayın ve bakteri sayısı düşük tutularak vücut kokusu azalacaktır. Koltuk altlarında kıl olduğunda, terin buharlaşmasını yavaşlatır ve bakterilere onu kokulu maddelere ayırmaları için daha fazla zaman tanır. Koltuk altlarını düzenli olarak tıraş etmenin o bölgede vücut kokusunun kontrolüne yardımcı olduğu bulunmuştur.
  • Deodorant veya antiperspirant:  Deodorantlar cildi daha asidik hale getirerek bakterilerin gelişmesini zorlaştırır. Bir antiperspirant, bezlerin terleme etkisini bloke ederek daha az terlemeye neden olur.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Ayak kokusuna ne iyi gelir, evde çözüm nedir? Ayak kokusu nasıl geçer?

Ter kokusu hangi vitamin eksikliği nedeniyle olur?

Vitamin ve mineral eksiklikleri (diyetinizde yeterince vitamin veya mineral almadığınızda) veya emilim bozukluğu (vücudunuz yediğiniz besinleri ememediğinde) bazen vücut kokusuna veya dışkınızda koku oluşmasına neden olabilir.

Örneğin, C vitamini eksikliği terin çürük kokmasına neden olabilir.

Ter kokusu için hangi doktora gidilir?

Ter kokusu için hastanelerin Dermatoloji bölümüne gidebilir, alanında uzman Dermatologlara görünebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Yazı

Ayak kokusuna ne iyi gelir, evde çözüm nedir? Ayak kokusu nasıl geçer?

Sonraki Yazı
Fotoğraf Canlandırma Nasıl Yapılır?

Fotoğraf Canlandırma Nasıl Yapılır? Deep Nostalgia Nasıl İndirilir?

İlgili Yazılar