Elektrik kesintileri neden oluyor?

Elektrik kesintileri neden oluyor? Elektrikler neden kesiliyor, gider? Bu ve bunun gibi sorulara sizler için cevap verdik!

Yıl kaç olursa olsun hep elektrik gitmesinden şikayet ederiz. Peki bu durum neyden kaynaklı olur biliyor muydunuz? Sizlere elektriğin hangi kaynaklardan sebep gidebildiğini bu yazımızda açıkladık!

Bu yazı ilginizi çekebilir: Kediler Neden Kusar? Kedinin Kusmasını Nasıl Engellerim?

Elektrik kesintileri neden oluyor?

Elektrik kesintileri neden oluyor, Elektrikler neden kesiliyor, Elektrikler neden gider, Elektrikler neden gidip gelir, Elektrik kesintileri niye olur, Elektrik kesintileri niçin olur, Elektrik kesintileri ne için olur, elektrik, ışık, enerji,
Elektrik Kesintisi Neden Olmaktadır?
  1. Fırtınalar : Rüzgar, sıcaklık, buz ve kar, yaygın elektrik kesintilerinin en yaygın nedenleridir. 
  2. Ağaçlar: Kuvvetli rüzgarlar sırasında veya eğitimsiz bir uzman tarafından yapılan budama sırasında, uzuvlar elektrik hatlarıyla temas edebilir ve kesintilere neden olabilir.
  3. Araçlar:  Bir elektrik direğiyle aracın çarpışması elektrik kesintisine neden olabilir. Özellikle bu durum kar yağdığı zaman sıkça görülen bir olaydır.
  4. Depremler: Her büyüklükteki deprem, elektrik tesislerine ve elektrik hatlarına zarar verebilir. 
  5. Hayvanlar: Yaban hayatı ve elektrik ekipmanı arasına engeller koymamıza rağmen, sincaplar, yılanlar ve diğer küçük hayvanlar yine de kısa devreye neden olabilir.
  6. Yıldırım: Yıldırım, elektrik ekipmanına, iletim kulelerine, tellere ve direklere çarptığında kesintiler meydana gelebilir. 
  7. Kazı Kazma: Bazen yer altı kabloları kazılarak bozulur.
  8. Yüksek Güç Talebi: Isı dalgaları sırasında ve alışılmadık derecede yüksek güç talebinin olduğu diğer zamanlarda aşırı yüklenmiş elektrik kabloları, transformatörler ve diğer elektrikli ekipmanlar eriyebilir ve bozulabilir.

Bu yazı ilginizi çekebilir: Kar yağdığında yollara neden tuz dökülür?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Yazı

Oruçluyken saç boyanır mı? Saç boyamak orucu bozar mı?

Sonraki Yazı

İlk Tarihi Roman: Cezmi (Namık Kemal)

İlgili Yazılar